Реклами в Google Ads
Google Ads

Реклами в Google Ads

Мощен стратегически инструмент за дигитален маркетинг, при който се заплаща за клик върху рекламата.
Какво представлява PPC (Pay-per-click) рекламата. Бързи факти
 • Google е най-голямата търсачка в света с пазарен дял от 92.25%. (Global Stats)
 • 65% от потребителите кликат на Google реклами. (Wordstream)

Типове реклами в Google Ads

Ad Image
Текстови реклами

Тестовите реклами се показват като водещи резултати при търсене по ключови думи с Google, като могат да показват местоположение, телефон за контакт и др. полезна информация за директна връзка. Основната цел на текстовите реклами е да задвижват трафика от потребители към сайта и да увеличават продажбите.

Виж повече
Ad Image
Дисплейни реклами

Дисплейните реклами съдържат богато визуално съдържание (тип банери) и се показват в Google Дисплейната мрежа (GDN). Към момента над 2 милиона уебсайтове съставят GDN, като може да рекламирате с помощта на банери в над 90% от европейските сайтове. Основната цел на дисплейните реклами е да направят бизнеса по-видим и разпознаваем, както и да увеличат информираността на потребителите относно бранда.

Виж повече
Ad Image
Ремаркетинг реклами

Ремаркетинг рекламите, наричани още Retargeting реклами (за пренасочване), се показват на потребители, които вече са посетили вашия сайт. Тези реклами следва да бъдат креативно разработени, за да изпълнят своята цел – да напомнят на потребителя за сайта и да го върнат обратно на него с цел завършване на реализация (поръчка на продукт и др.).

Виж повече

Освободете на силата на Google Ads: Как да увеличите максимално Вашите онлайн рекламни кампании

Готови ли сте да пренесете вашите онлайн рекламни кампании на следващото ниво? Не търсете повече от Google Ads, мощната платформа, която може да ви помогне да достигнете до целевата си аудитория и да постигнете маркетинговите си цели. Независимо дали сте собственик на малък бизнес или специалист по маркетинг, разбирането как да увеличите максимално потенциала на Google Ads е от съществено значение в днешния дигитален пейзаж.
В тази статия ще проучим стратегиите и тактиките, от които се нуждаете, за да разгърнете силата на Google Ads. Ще се потопим в основните функции на платформата, включително насочване по ключови думи, рекламни формати и стратегии за наддаване. Ние също така ще предоставим ценна информация за това как да оптимизирате кампаниите си за максимални реализации и ROI.
С Google Ads имате възможността да достигнете до много потенциални клиенти по целия свят. Използвайки пълния потенциал на тази платформа, вие можете да привлечете трафик, да генерирате потенциални клиенти и да увеличите познаваемостта на марката както никога досега. Така че, ако сте готови да увеличите усилията си за онлайн рекламиране, продължете да четете, за да откриете как да се възползвате максимално от Google Ads.

Разбиране на предимствата на Google Ads

Google Ads е една от най-мощните онлайн рекламни платформи, налични днес. Той позволява на бизнеса да се насочи към потребители, които активно търсят техните продукти или услуги, което го прави много ефективен начин за достигане до потенциални клиенти. Ето някои от основните предимства на използването на Google Ads за вашите онлайн рекламни кампании:

1. Насочена реклама

Google Ads ви позволява да насочвате конкретни ключови думи, местоположения и демографски данни, като гарантира, че рекламите ви се показват на точните хора в точното време. Това ниво на насочване гарантира, че разходите ви за реклама се използват ефективно, тъй като плащате само за кликвания от потребители, които е вероятно да се интересуват от вашите продукти или услуги.

2. Възвръщаемост

Google Ads работи по модел на плащане на кликване (PPC), което означава, че плащате само когато някой кликне върху вашата реклама. Това го прави рентабилен начин за достигане до потенциални клиенти, тъй като плащате само за действителни кликвания, а не за импресии.

3. Измерими резултати

Google Ads предоставя подробни анализи и отчети, което ви позволява да проследявате ефективността на вашите кампании в реално време. Тези данни могат да се използват за оптимизиране на вашите кампании за максимални реализации и ROI.

4. Гъвкавост

Google Ads ви позволява да създавате широк набор от рекламни формати, включително текстови реклами, дисплейни реклами и видеореклами. Тази гъвкавост гарантира, че можете да създавате реклами, които са съобразени с вашите конкретни маркетингови цели и целева аудитория.

Основна терминология на Google Ads

Преди да се потопим в основните функции на Google Ads, е важно да разберем някои от ключовите термини, използвани в платформата. Ето някои от най-важните термини, които трябва да знаете:

1. Ключови думи

Ключовите думи са термините за търсене, които потребителите въвеждат в Google, когато търсят нещо. В Google Ads можете да насочвате конкретни ключови думи, за да сте сигурни, че рекламите ви се показват на потребители, които активно търсят вашите продукти или услуги.

2. Рекламен ранг

Рекламният ранг е показател, който определя къде ще се показват вашите реклами на страницата с резултати от търсачката (SERP). Рекламният ранг се изчислява въз основа на сумата на вашата оферта, качеството на рекламата и очакваната честота на кликване (CTR).

3. Качествен рейтинг

Качественият рейтинг е показател, който определя качеството и уместността на вашите реклами и целеви страници. Висококачественият рейтинг може да доведе до по-ниски разходи и по-високи рекламни позиции.

4. Честота на кликване (CTR)

Честотата на кликване (CTR) е процентът на потребителите, които кликват върху вашата реклама, след като я видят. Високият CTR показва, че вашата реклама е подходяща и завладяваща за вашата целева аудитория.

Настройване на вашия Google Ads акаунт

Създаването на акаунт в Google Ads е лесен процес. Ето ръководство стъпка по стъпка, за да започнете:

1. Регистрирайте се за акаунт в Google Ads

За да започнете с Google Ads, ще трябва да се регистрирате за акаунт. Можете да направите това, като посетите уебсайта на Google Ads и щракнете върху бутона „Първи стъпки“.

2. Създайте първата си кампания

След като се регистрирате за акаунт, можете да създадете първата си кампания. За да направите това, щракнете върху раздела „Кампании“ и след това щракнете върху бутона „Нова кампания“.

3. Изберете вашия тип кампания и цели

Google Ads предлага широка гама от типове кампании, включително кампании в мрежата за търсене, кампании в дисплейната мрежа и видеокампании. Изберете типа кампания, който най-добре отговаря на вашите маркетингови цели.

4. Задайте своя бюджет и стратегия за наддаване

След това ще трябва да зададете своя бюджет и стратегия за наддаване. Изберете бюджет, който е в съответствие с общите ви маркетингови цели, и изберете стратегия за наддаване, която ще ви помогне да постигнете желаните резултати.

5. Създайте вашите рекламни групи и реклами

И накрая, ще трябва да създадете своите рекламни групи и реклами. Рекламните групи са групи от реклами, насочени към конкретни ключови думи или теми. Създайте завладяващо рекламно копие и изберете рекламни формати, които са в съответствие с вашия пазар

 

Какво включва управлението на PPC реклама?

За агенцията (нас):

 • Първоначална комуникация и проверка на нуждите на бизнеса
 • Определяне на акаунт мениджър
 • Одит на съществуващи предишни кампании
 • Изготвяне на стратегия за първите 6 месеца
 • Изпращане на клиента и финализиране на стратегията според желаните от него параметри
 • Стартиране на кампанията
 • Непрекъснат мониторинг на ефективността и оптимизаци на рекламите
 • Месечни отчети за клиента и плавна комуникация през целия период

За бизнеса:

 • Свързвате се с наси обсъждаме потенциално сътрудничество
 • Разговор по телефона/ Среща
 • Получавате предложение за стратегия и бюджет
 • Получавате редовни актуализации и етапни резултати за трафика, печалбата и възвръщаемостта на инвестициите

Управлението на PPC кампании включва задълбочен анализ на бизнеса, като в някои случаи за целта се изготвя одит на предишни рекламни кампании, прави се анализ на конкуренцията и на пазарните ниши. След това се изготвя стратегия за работа през следващите месеци, като непрекъснато се съблюдава за ефективността на рекламите и настройката на кампаниите до най-малкия детайл.

Защо да се доверите на PPC.Bg?

Нашата агенция за управление на PPC реклами притежава висока конкурентноспособност и редица предимства пред останалите фирми в бранша. Екипът ни от квалифицирани експерти, богатият опит с успешни рекламни кампании за бизнеси от най-разнообразни сфери ни дават увереност да гарантираме високи резултати за своите клиенти. Ще създадем работна стратегия за следващщите 6-месеца (това е и минималната продължителност на нашите договори), като ще зададем конкретни цели, които да бъдат постигнати. В процеса на работа ще определим микро аудитории, ще тестваме и дефинираме успешните послания към потребителите, ще проследим потребителската фуния при извършване на покупка и др. Нашият екип предлага пълна подкрепа за клиента и неговия бизнес, като се придържаме към зададените бизнес цели. Изготвяме подробни месенчи отчети за ефективността на кампаниите.

Един от водещите фокуси на работа в нашата агенция е възвръщаемостта на инвестицията в бюджет за реклама.  Ще ви помогнем да изучите конкуренцията, за да може да я задминете. Щастливи сме, че можем да предложим на нашите клиенти уникален персонализиран подход, като се стремим към ненадмината прозрачност и почтеност. Предлаганата от нас услуга по управление на PPC кампании се базира на добре подбрани релевантни ключови думи, креативни визуални изображения и убедителни послания. Нашият екип работи усилено, за да осигури оптимални резултати за вашите кампании и да поддържа редовно отчитане и комуникация с вас. Това според нас е успешният формат на B2B партньорство.

Блог статии

Любопитни сте да откриете повече?

Виж всички
Пълно ръководство за успешна Performance Max кампания в Google Ads

Performance Max кампаниите в Google Ads са мощен инструмент, базиран на иновативно машинно обучение (от англ. “machine learning”), който увеличава ...

Прочети повече #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Прочети повече #2
Виж всички