Facebook Реклама
Провеждане на Facebook рекламни кампании

Facebook Реклама

С помощта на Facebook получавате възможност да достигнете до вашата целева аудитория и да създадете активна връзка с вашите потенциални клиенти.
Свързани проекти

Facebook е социалната мрежа, която към момента държи най-големия дял от активни потребители в целия свят, поради което присъствието на вашия бизнес във Facebook следва да бъде приоритет № 1 при избора на подходящи социални мрежи. Нашият екип от PPC.bg ще ви помогне както с управлението на страницата, така и с провеждането на Facebook кампании, които да доведат до по-високи резултати при продажбите.

Някои важни факти:

 • Към момента Facebook притежава 2.27 милиарда активни потребители месечно.
 • 1.495 милиарда потребители са активни всеки ден.
 • Всеки ден 35 милиона потребители обновяват своя статус.
 • 85% от всички потребители на мрежата използват мобилното приложение на Facebook.
 • Бизнес страниците във Facebook наброяват вече над 80 милиона.
 • 26% от потребителите, кликнали върху реклама във Facebook, осъществяват поръчка.

Защо да изберете услугата Facebook реклама?

В социалната мрежа Facebook ще постигнете високи резултати на рекламите. Рекламните кампании във Facebook  предоставят много добра възможност за достигане до широка онлайн аудитория. Екипът на PPC.bg ще гарантира високите резултати при провеждането на рекламните кампании в най-голямата социална мрежа в света.

Facebook платформата за реклама включва насочване по демографски признаци, интереси и местоположение, които са съобразени с целите на вашия бизнес. Правилното насочване на рекламите към аудитории с подходящо маркетингово послание в съчетание с доказано добри практики за оптимизиране на рекламни кампании, ще доведе до висока възвръщаемост на инвестицията в реклама.

Възползвайте се от силата на Facebook рекламата

С разнообразни опции за разположение на рекламата, несравними данни за насочване и други детайлни функции, Facebook неслучайно е една от най-мощните платформи за дигитален маркетинг.

Създаване на Facebook реклами

Facebook рекламите, които виждате в мрежата, може би изглеждат лесни за създаване, обаче това не е точно така. Бизнес мениджърът на Facebook за реклами представлява сложен инструмент със стотици функции и детайли. Технологиите, които са внедрени за направата на дигитална реклама, са изключително напреднали и изискват високи познания в областта на дигиталния маркетинг. Създаването на реклама във Facebook изисква да се постигне специфичен баланс между генерирането на интересно послание, фокусирано върху целите за продажби, и изработването на привлекателна визия, съобразена със светогледа и начина на живот на целевата аудитория.

Насочване на рекламите

Facebook разполага с повече информация отколкото която и да е друга социална медия. Това предоставя възможност рекламите да бъдат насочени към вашата целева аудитория по редица критерии като:

 • Местоположение;
 • Демографски показатели;
 • Интереси на потребителите и мн. др.

Целите на рекламната кампания, правилно поднесената реклама за вашите продукти/услуги в комбинация с коректно насочване към целевата аудитория образуват формулата на успеха при Facebook рекламата. Нашият екип от специалисти ще изработи и съгласува с вас всички компоненти при провеждането на кампания.

Управление на Facebook кампании

Екипът на PPC.bg създава и управлява Facebook рекламни кампании за своите клиенти, като съобразява нуждите и целите на клиента, както по време на създаването, така и при цялостния процес по провеждане и оптимизиране на кампанията.

Управлението на рекламната кампания във Facebook включва:

 • Ежедневен мониторинг на кампанията и на ключови показатели като цена на клик, честота на показване и др.
 • Оптимизиране на рекламни послания или насочване на рекламите с цел постигане на по-добри резултати спрямо вашите маркетингови цели.

Разположения на рекламите

Изборът на разположения за вашите реклами във Facebook изисква правилно разбиране на целите на кампанията и на ползите, които би имала рекламата от всеки тип разположение. Местоположенията включват както потока с новини, така и дясната колона встрани от новините, Facebook Messenger и др. Може да избирате местоположения в зависимост от това дали целите повече импресии на рекламата или клик върху нея с цел трафик към сайта. В допълнение към това, рекламната платформа на Facebook предлага и разположения в социалната мрежа Instagram, Instagram Stories и др.

Видове реклами във Facebook

Ad Image
Рекламни изображения

Един от основните типове реклами, който може да се използва за различни цели като реклама на продукт/услуга, имиджова реклама на бранд и др.

View case studies
Ad Image
Видео реклами

Подобно на графичните реклами, с помощта на 15-секундно видео може да постигнете висока ангажираност на потребителите. Разкажете вашата история по запомнящ се начин с видео рекламата на Facebook.

View case studies
Ad Image
Карусел

Този тип реклама позволява да покажете до 10 изображения или видеа в една реклама. Изключително подходящ при рекламирането на продукти.

View case studies
Ad Image
Lead generation реклами

Този тип реклама е идеален за създаване на контакт с потенциални клиенти. Lead generation рекламата позволява на потребителите да оставят имейл, да се регистрират за оферта, да изтеглят съдържание и др. без да напускат платформата на Facebook.

View case studies
Ad Image
Post engagement реклами

Т. нар. спонсорирани постове позволяват на съдържанието да достигне до повече потребители, които имат потенциала да се заинтригуват от него и да станат активни последователи на вашата Facebook страница.

View case studies
Ad Image
Page likes реклами

Ако искате да увеличите броя на последователите на вашата страница във Facebook, да разширите органичния обхват на постовете, които публикувате, това е най-подходящият тип реклама.

View case studies

Какво включва услугата Facebook Реклама?

Услугата Facebook реклама включва няколко основни компонента:

 • Разработване на стратегия за рекламната кампания – нашият екип ще разработи персонализирана рекламна стратегия за Facebook кампания въз основа на вашите бизнес цели. Стратегията ще бъде използвана за основа и на бъдещи рекламни кампании, предназначени за Facebook.
 • Стратегия за насочване на рекламите – рекламите ще бъдат насочени да се показват въз основа на характеристиките, които притежава вашата целева аудитория – демографски признаци, местоположение, интереси на потребителите. Самите реклами ще бъдат внимателно изготвени и съобразени като съдържание с целевата аудитория.
 • Изготвяне на рекламни банери и текстови послания – при подготовката на рекламната кампания ще изготвим креативни рекламни визии и текстови послания, с които да ангажираме вниманието на Facebook потребителите, които са ваши потенциални клиенти.
 • Рекламни кампании с промоции и подаръци – Креативните рекламни кампании, които предлагат добри промоции в цените на продукта/услугата или предлагат оферта с подарък за клиента, допринасят за увеличаването на вашите последователи във Facebook и за изграждане на трайна връзка между вашия бранд и потенциалните му клиенти.
 • Персонализирани отчети – При провеждането на рекламни кампании във Facebook ще имате възможност да следите отблизо случващото се и да виждате какви резултати постигат рекламите. Мениджърът на вашия рекламен профил ще ви държи в течение за напредъка на кампанията и ще изготви персонализиран отчет за резултатите в края на всяка кампания.

Защо да се доверите на PPC.Bg?

Услугата по Facebook реклама включва както изготвяне на стратегия за работа, така и провеждане на рекламни кампании и тяхното оптимизиране с цел по-голям брой реализации. Екипът на PPC.bg има дългогодишен опит, редица успешни Facebook кампании и доволни клиенти. Радваме се на позитивна обратна връзка, в която клиентите споделят, че освен добрите резултати, са научили и много полезна информация, която им помага да разбират дигиталната реклама по-добре и защо тя е необходима за техния бизнес.

Блог статии

Любопитни сте да откриете повече?

Виж всички
Пълно ръководство за успешна Performance Max кампания в Google Ads

Performance Max кампаниите в Google Ads са мощен инструмент, базиран на иновативно машинно обучение (от англ. “machine learning”), който увеличава ...

Прочети повече #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Прочети повече #2
Виж всички
Свържете се с нас

Заявете услугата Facebook реклама при нас!

Свържете се с нас за изготвяне на оферта за Facebook реклама и заповядайте в офиса, за да обсъдим как тя ще ви бъде от полза за развитието на вашия бизнес!
Свържи се с нас
Contacts Section Image