seo
SEO

SEO или Оптимизация за търсачки

Практики за подобряване на онлайн присъствието на вашия бизнес в дигиталния свят
Свързани проекти

Какво представлява SEO оптимизацията?

Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е услуга, която помага за подобряване видимостта на вашия уеб сайт в търсачката. Всеки сайт се нуждае от грижа, съобразена с последните тенденции в оптимизирането за постигане на възможно най-добро присъствие в Интернет пространството.

Как Google оценява стойността на един сайт?

Google търсачката разчита на математически алгоритъм, за да даде оценка на популярността на уеб страниците. Тя взима предвид две основни неща: количеството и тежестта на входящите връзки, както и качеството на съдържанието на сайта. Google използва над 200 различни сигнала, като с помощта на отделни алгоритми (Hummingbird, Panda, Penguin и др.) усъвършенства своите методи за класиране на резултатите на всяка страница. Търсачката си служи с помощта на паяци/ crawlers, които обхождат и категоризират уеб пространството. Паяците разглеждат страниците на вашия сайт и ги запазват на обособен за търсачката сървър, докато втора програма, наречена „индексатор”, извлича различна информация от изтеглената страница като думите, които съдържа, къде се намират те и значимостта на всяка от тях. Също така, фактор при класирането на сайта е персонализирането на резултатите от търсенията. При извършване на потребителско търсене Google взима предвид интересите и предпочитанията на потребителя с помощта на бисквитки.

Стратегии за SEO оптимизация

Изграждането на добрата SEO стратегия изисква много четене, време и проучвания, което включва не само оптимизация на HTML-кода, стрктурата и текстовее на уеб сайта, но и съобразяване на промените, които Google прави в алгоритмите си за подреждане на резултати. Нашият екип от SEO оптимизатори ще проучи и предложи надеждна SEO стратегия, съобразена с конкретната бизнес ниша и конкуренция в Google, за подобряване класирането на вашия сайт.

Анализ на ключови думи

Силата на ключовите думи се състои в това, че предоставят по-добро разбиране и осмисляне на пазара – на целевата аудитория, на специфичните фрази, които потребителите използват, за да открият желания продукт/услуга. Проучването на релевантните фрази, по които хората търсят, ще ви помогне както за изграждането на уеб сайт на вашия бизнес, така и за неговата правилна оптимизация в търсачките за класиране по първи позиции.

Към услугата

On-Page SEO

On-page оптимизацията на сайта през 2019 включва набор от вътрешни фактори, по които Google преценява качеството на съдържанието на сайта. Те включват добър копирайтинг; мета тагове, заглавия и описания и др. Добрият копирайтинг за интернет гарантира за доброто представяне на вашия сайт пред алгоритмите на Google. Съдържанието се преценява от търсачката чрез изчисляване на релевантността – плътност на ключовите думи (фрази), свързани думи, индекс на цитиране на сайта или количество и качество на ресурсите с хипервръзка към сайта, както и данни за потребителското поведение на страницата. Copywriting-ът за SEO включва обаче не само написването на качествен, оригинален и уникален текст, съобразен с гореизброените правила, но и добавянето на подходящи заглавия, както и ключови думи в етикетите на уеб страницата. Доброто текстово съдържание е основата на един сайт, като може да подобри състоятелността на сайта в базата данни на търсачките.

Към услугата

Technical SEO

Техническата SEO оптимизация ви помага да се уверите, че вашето SEO съдържание може да се прочете не само от потребителите на сайта, но и от търсачките. Техническата структура на уеб сайта може да окаже огромно влияние върху неговата ефективност. Екипът на PPC.bg ще диагностицира техническото състояние на вашия уеб сайт и ще предостави варианти за отстраняването на наличните неизправности и технически грешки.

Към услугата

Link Building

Изграждането на качествен link building на уеб сайт е последваща услуга, която следва да подпомогне работата на добре написаното SEO съдържание и правилната техническа оптимизация на сайта. Създаването на външни връзки от други авторитетни сайтове, които да насочват потребителски трафик към вашия уеб сайт, цели да повдигне авторитета на домейна на сайта. По този начин сайтът изгражда доверие не само от страна на потребителите, но и от страна на търсачките. Google знае, че надеждните сайтовев са склонни да се свързват посредством линкове с други надеждни сайтове и това му помага да оцени качеството на един сайт спрямо друг и да го приоритизира при подредбата на страниците с резултати.

Към услугата

Защо да се доверите на PPC.bg?

Екипът на PPC.bg разполага с дългогодишен опит в SEO оптимизацията. Изучили сме най-добрите практики за оптимизиране на уеб сайт и сме провели редица тестове, които ни дават увереност да кажем, че разбираме начините, по които търсачката приоритизира един уеб сайт за сметка на друг. За нашите клиенти предоставяме пълен набор от SEO услуги, като могат да бъдат изпълнявани поотделно или комбинирани в зависимост от поставените дългосрочни цели на клиента.

Блог статии

Любопитни сте да откриете повече?

Виж всички
Изработка на сайт. Защо хостингът е важен?

В основата на всеки успешен бизнес стои добре изработен уебсайт. При разработката на сайт през 2019 г. няма как да се пропусне темата за качествена...

Прочети повече #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Прочети повече #2
Виж всички
Свържете се с нас

Заявете услугата SEO при нас!

Свържете се с нас за изготвяне на подробна оферта за услугата SEO оптимизация и заповядайте в нашия офис да обсъдим от какво се нуждае вашият бизнес.
Свържи се с нас
Contacts Section Image