seo
SEO

SEO или Оптимизация за търсачки

Практики за подобряване на онлайн присъствието на вашия бизнес в дигиталния свят

Какво представлява SEO оптимизацията?

Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е услуга, която помага за подобряване видимостта на вашия уеб сайт в търсачката. Всеки сайт се нуждае от грижа, съобразена с последните тенденции в оптимизирането за постигане на възможно най-добро присъствие в Интернет пространството.

Как Google оценява стойността на един сайт?

Google търсачката разчита на математически алгоритъм, за да даде оценка на популярността на уеб страниците. Тя взима предвид две основни неща: количеството и тежестта на входящите връзки, както и качеството на съдържанието на сайта. Google използва над 200 различни сигнала, като с помощта на отделни алгоритми (Hummingbird, Panda, Penguin и др.) усъвършенства своите методи за класиране на резултатите на всяка страница. Търсачката си служи с помощта на паяци/ crawlers, които обхождат и категоризират уеб пространството. Паяците разглеждат страниците на вашия сайт и ги запазват на обособен за търсачката сървър, докато втора програма, наречена „индексатор”, извлича различна информация от изтеглената страница като думите, които съдържа, къде се намират те и значимостта на всяка от тях. Също така, фактор при класирането на сайта е персонализирането на резултатите от търсенията. При извършване на потребителско търсене Google взима предвид интересите и предпочитанията на потребителя с помощта на бисквитки.

Без значение какви маркетингови цели имате за вашата компания, PPC.Bg може да ви помогне да увеличите приходите и поръчките си със SEO кампания, която е създадена специално за вашия бизнес. Започнете да получавате по-качествен трафик за търсене на вашия уебсайт днес с нашите услуги за оптимизация на търсачките.

SEO услуги, които увеличават трафика и увеличават приходите за вашия бизнес.

Ако търсите сериозен растеж на бизнеса, SEO или оптимизация за търсачки е стратегията за вас. Защо работи? Много просто! Когато хората търсят за конкретна услуга или продукт в Google те са готови да купят и попадат на вашия сайт.

Персонализирана SEO кампания с PPC.Bg може да се раздели условно на т.нар. On-Page SEO и Off-Page SEO, които включват анализ на ключови думи и създаване на съдържание, за да помогнете на най-ценната ви аудитория да ви намери онлайн. Освен това, ние анализираме резултатите от SEO стратегията на вашия бизнес, за да гарантираме, че кампанията ви се представя най-добре.

Нашият SEO процес

Анализ

Когато стартираме SEO кампания нашият SEO оптимизиратор започва с дълбок анализ на вашата фирма, уебсайт, вашите конкуренти и нишата, в която сте позиционирани. Ние сме своеобразни детективи в SEO дебрите на сайта ви и този на конкурентите:

 1. Задълбочен анализ на конкурентите
 2. Анализ на вашия сайт и сървърната му конфигурация (хостинг)
 3. Анализираме над 200+ On-Page фактора

Оптимизация

Това включва хиляди малко и големи промени по вашия сайт, за да помогнем на Google по-ясно да разбере кои сте и с какво се занимавате. Заедно с нашия web development екип ще се погрижим и за вашето техническо SEO, което ще подобри видимостта на сайта в търсачките.

 • Привличащи вниманието заглавия и мета описания
 • Подобряване на използваемостта
 • Актуализирайте архитектурата на сайта

Съдържание

Съдържанието на вашия сайт е критично, за да помогне на потребителите да се запознаят в детайл с вашата услуга или продукт и всъщност да влязат в т.нар. „продажбена фуния“. Ние ще изградим правилна SEO стратегия за създаване на съдържание включваща покриване на т.нар. информационни търсения (като например “Какво е SEO?) до транзакционни търсения (например „SEO цена“). С правилна SEO стратегия за съдържание няма да подпомогнем само класирането на сайта ви в търсачката, но и цялостния растеж на вашата компания.

 • Списване на SEO съдържание, с което се класирате в търсачката
 • Съдържание, което обучава потребителя за определена услуга, тема или продукт
 • Информативни блог постове, които се класират по информационни търсения

Ключови думи и събиране на семантично ядро

Основата на нашата SEO стратегия е т.нар. „анализ на ключови думи“. Този анализ определя както структурата на сайта, така и ключовите фрази, по които ще класираме един сайт. С избора на правилните ключови думи генерираме трафик, който осигурява нови клиенти и продажби на бизнеса ви.

 • Анализ на ключови думи на конкуренти
 • Keyword mapping report
 • Събиране на семантика

Линк билдинг

Натрупването на линкове към вашия сайт е неделима част от оптимизацията. Особено във високо конкурентни ниши без качествени и силни линкове класирането в топ 3 не би било възможно.

 • Споменаване в релевантни блогове и сайтове

Списък на част от seo дейностите извършвани върху сайт

 
Списък с ключови фрази за оптимизация 
Анализ на web сървъра и репорт 
Анализ на ключови думи 
Събиране на семантично ядро 
Meta tags (Title & description) 
Оптимизация на  robots.txt & GoogleBot crawls 
Създаване и регистрация на sitemap.xml   
Quarterly Earned Media Content Assets – Content, Outreach, UX, or CRO Assets 
Оптимизация на Google My Business 
Оптимизация на мобилната версия на сайта (ако е приложимо) 
Одит на информационната архитектура на сайта 
Създаване на Google Analytics и проследяване на конверсии 
Проследяване и анализ на трафика в Google Analytics 
Създаване на персонализирани data views в Google Analytics 
Оптимизация за локално търсене (local search seo) 
Създаване на карта на сайта (HTML sitemap) 
Оптимизация на изображения 
Одит на редиректи на сайта (link redirect audit) 
Персонализиране на 404 грешка на сайта и оптимизацията й 
Schema HTML tags     
Анализ и управление на каноникал тагове (Canonicalization analysis) 
Анализ на линкове към уебсайта и използване на disavow tool за токсични линкове (при необходимост) 
Месечен репорт за позициите на ключовите думи 
Месечен репорт за приходите, генерирани от organic и целите на сайта (ROI, traffic, & goal reporting) 
Тримесечен репорт за позиционирането на сайта, спрямо конкурентите и възможностите за придбиване на по-голям пазарен дял 
Одит и оптимизация на вътрешно наликване 
Оптимизация на H-тагове (H1, H2 и т.н.) 
Анализ на дублирано съдържание 
SEO на видео, карти, снимки, новини 
Линк билдинг и изграждане на отношения с медии и блогъри 
 XML карта за видео и снимки 
Мониториране на конкунретите и тяхното класиране в search на месечна база 
Мониториране на конкунретите и промяна по техните сайтове на месечна база 
Мониториране на конкунретите и техните линкове към сайта на месечна база 

Защо да се доверите на PPC.bg?

Екипът на PPC.bg разполага с дългогодишен опит в SEO оптимизацията. Изучили сме най-добрите практики за оптимизиране на уеб сайт и сме провели редица тестове, които ни дават увереност да кажем, че разбираме начините, по които търсачката приоритизира един уеб сайт за сметка на друг. За нашите клиенти предоставяме пълен набор от SEO услуги, като могат да бъдат изпълнявани поотделно или комбинирани в зависимост от поставените дългосрочни цели на клиента.

Блог статии

Любопитни сте да откриете повече?

Виж всички
Пълно ръководство за успешна Performance Max кампания в Google Ads

Performance Max кампаниите в Google Ads са мощен инструмент, базиран на иновативно машинно обучение (от англ. “machine learning”), който увеличава ...

Прочети повече #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Прочети повече #2
Виж всички
Свържете се с нас

Заявете услугата SEO при нас!

Свържете се с нас за изготвяне на подробна оферта за услугата SEO оптимизация и заповядайте в нашия офис да обсъдим от какво се нуждае вашият бизнес.
Свържи се с нас
Contacts Section Image