Technical SEO
Technical SEO

Technical SEO

Диагностика и подобряване на техническите параметри на уеб сайта с цел по-добра SEO оптимизация за търсачки.

Ако вашият уебсайт не ви носи желаните резултати въпреки усилията, които влагате за създаване на качествено съдържание, вероятно съществуват технически грешки, които възпрепятстват желания напредък. Уеб сайтът следва не само да бъде добре написан, но и да отговаря на всички установени правила и добри практики от Google, актуални към настоящия момент, за да постигнете добра оптимизация.

Техническата SEO оптимизация ви помага да се уверите, че вашето SEO съдържание може да се прочете не само от потребителите на сайта, но и от търсачките. Техническата структура на уеб сайта може да окаже огромно влияние върху неговата ефективност. Екипът на PPC.bg ще диагностицира техническото състояние на вашия уеб сайт и ще предостави варианти за отстраняването на наличните неизправности и технически грешки.

Защо да изберете услугата Technical SEO?

Ако се чудите защо сайтът ви зарежда бавно и не знаете как да промените това, то услугата Technical SEO ще ви бъде полезна. Слабата скорост на зареждане не само пречи на доброто потребителско преживяване на сайта, но и води до падане назад в страниците с резултати на търсачките. Екипът на PPC.bg ще ви помогне не само за подобряване на скоростта на зареждане на страниците, но и за максимално усвояване на ползите от техническата SEO оптимизация с цел по-добра видимост на сайта в резултатите на търсачките.

Премахването на технически грешки на уеб сайта помага за незабавното подобряване на позиционирането на сайта в страниците с резултати по ключови думи. Хубавата страна на техническата SEO оптимизация, е че резултатите стават видими в сравнително добри срокове.

Какво включва услугата Technical SEO?

Услугата по техническа SEO оптимизация включва няколко основни компонента:

  • Диагностика и изготвяне на Technical SEO одит, в който се посочват както констатираните грешки към момента, така и препоръки и насоки за тяхното отстраняване;
  • Установяване на настоящите позиции на класиране на сайта по ключови думи в търсачката;
  • Проверка на кода на сайта – HTML или каква информация представя сайта; CSS – как уеб сайтът изглежда (цветове, шрифтове и др.); JavaScript – как сайтът се държи (интерактивност, днамичност, функционалности и др.).
  • Проверка на XML Sitemap и robots.txt файл;
  • Проверка на URL-структура, 301 редиректи на страници; грешки тип 400 и 500;
  • Проверка на canonical тагове;
  • Проверка на мобилната версия на сайта. От 2018 година насам Google приоритизира сайтовете, притежаващи responsive мобилна версия;
  • Проверка на скоростта на сайта и нейното подобряване с цел максимално добро потребителско преживяване и бързо зареждане на страниците;
  • Проверка на изображенията и оптимизация за web. Тежките изображения следва да се заменят с по-лека версия, която няма да забави скоростта на сайта.
  • Проверка на обхождането и индексирането на страници от страна на роботите на търсачките и др.

Изброените елементи по-горе може и да не ви говорят много или да ви се струватнезначителни, но те могат драстично да повлияят на резултатите от търсенето за вашия уебсайт. Това се получава, тъй като търсачките целят да предоставят на потребителите максимално добро преживяване. Поради тази причина показват като първи резултати уеб страници с чист код, добре структурирани тектове и подредени елементи по страниците. Ако някои от изброените компоненти липсва на вашия уеб сайт или не е правилно оптимизиран, това ще доведе до класиране назад в страниците с резултати.

Защо да се доверите на PPC.bg?

Задачата на PPC.bg е да бъде ваш верен партньор в SEO техническата оптимизация, като не само изготви полезен Одит с препоръки и насоки, но и съдейства за тяхното имплементиране на сайта. Техническата SEO оптимизация представлява процес, който се фокусира върху търсачките, за да се гарантира, че вашият уеб сайт изглежда страхотно в техните очи. Нашите специалисти ще помогнат за отстраняване на всички грешки, като добрата техническа оптимизация в съчетание с уникални и добре написани SEO текстове, ще доведе до постигане на желаните бизнес резултати.

Блог статии

Любопитни сте да откриете повече?

View all
Пълно ръководство за успешна Performance Max кампания в Google Ads

Performance Max кампаниите в Google Ads са мощен инструмент, базиран на иновативно машинно обучение (от англ. “machine learning”), който увеличава ...

Read more #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Read more #2
View all
Свържете се с нас

Заявете услугата Technical SEO при нас!

Свържете се с нас за изготвяне на оферта за Technical SEO и заповядайте в офиса, за да обсъдим как услугата ще ви бъде от полза за развитието на вашия бизнес!
Свържи се с нас
Contacts Section Image