Google Display
Дисплейна реклама с Google Ads

Google Display

Дисплейната реклама е често срещана разновидност на PPC рекламата, която включва графични реклами в уеб сайтове, мобилни приложения и платформи на социални мрежи.
Свързани проекти
Какво е дисплейна реклама?

Дисплейната реклама е често срещана разновидност на PPC (pay-per-click) рекламата. Дисплейната мрежа дава възможност за показване на реклами под формата на графични изображения, които могат да се виждат от потребителите при посещението на уебсайтове, мобилни приложения или социални канали. Най-често рекламите се показват с помощта на Дисплейната мрежа на Google, която осигурява достъп на рекламодателите до над 90% от интернет потребителите по  целия свят. Това спомага за показване на рекламите на подходящи за целта уебсайтове, както и в YouTube и Gmail платформите на Google. За разлика от рекламирането в Mрежата за търсене на Google, където текстовите реклами се появяват при определени търсения по ключови думи, дисплейната реклама може да се появи встрани от основния текст на уеб страница или между параграфите с информация.

Дисплейните реклами могат да включват не само текстово послание и URL адрес, но и още лого на бранда, изображения, видео и звук. Те могат да се появят в разнообразни формати, най-често под формата на банери, които се предлагат в различни размери и се регулират плавно между платформите и устройствата. Дисплейните реклами могат да бъдат също анимирани, креативно изработени, а може и да се появяват под формата на обикновени текстови банери, статични графични изображения. Могат да се показват в мобилни приложения или в платформата на Gmail. Какви са техните уникални характеристики? За разлика от платената реклама в Мрежата за търсене на Google, която се показва при търсене по ключови думи, Дисплейната реклама се показва докато потребителите сърфират в мрежата. Нейната основна цел е да повиши популярността и разпознаваемостта на бранда.

Някои важни факти:
  • Дисплейните реклами в мрежата на Google ви дават достъп до 90% от интернет потребителите в над 2 милиона уебсайта.
  • Дисплейните реклами в мрежата на Google могат да се показват до 10 милиона пъти на месец в зависимост от бюджета на рекламната кампания.
  • Средната честота на клик при Google рекламите е 3.17%  в Мрежата за търсене и 0.46% в Дисплейната мрежа (по статистика на WordStream, 2018).
  • Средната цена на клик на рекламите в Google мрежата за търсене е 2.69 долара, а в Дисплейната мрежа – 0.63 долара (WordStream, 2018).
  • Според Google най-ефективните рекламни формати са правоъгълните с размери 300×250 пиксела.
  • През 2018 г. над 60% от рекламите в Дисплейната мрежа на Google са били локални реклами (eMarketer).

Какво печелите с дисплейната реклама - Предимствата

Основната цел на дисплейните реклами е да се повиши популярността на бранда, да се засили лоялността на клиентите към марката и да се генерират качествени лийдове. Дисплейните реклами са визуално атрактивни и обикновено предназначени за конкретни целеви аудитории. Те са идеален способ за постигане на резултати в дългосрочен план, тъй като разчитат на повтарящ се модел на показване, за да засилят разпознаваемостта на бранда. Дисплейните реклами могат да постигнат високи резултати като например увеличаване на трафика към уебсайта и повишаване на продажбите/реализациите (понякога дори и с по-ниска цена на клик от очакваното). Тяхното истинско оръжие обаче е, че могат да съберат висококачествена информация на потребителите, която съответно може да използвате за постигане на вашите маркетингови цели. Събраната информация може да ви бъде от полза за ремаркетинг – повторно показване на реклами пред потребители, които вече веднъж са видели реклама на вашия бранд. По този начин дисплейната реклама е изключително ценна в допълването на цялостните маркетингови усилия на рекламната кампания.

Какво прави дисплейната реклама успешна: основни елементи и метрики на рекламата

Ефективната дисплейна реклама се състои от атрактивно изображение, изчистен дизайн, разпознаваеми елементи на бранда (напр. лого), ясен и завладяващ call to action, както и URL адрес, който отвежда към специално създадена целева страница, която да предостави завършено положително потребителско преживяване, което отговаря на целите на кампанията.

Основният показател при дисплейните реклами е CPM – цена на импресия. Рекламодателят заплаща за показването на рекламата, независимо от това дали потребителят се е ангажирал с нея или е извършил някакво действие – например клик върху рекламата. Успехът на рекламната кампания за дисплейната мрежа се определя чрез измерване на следните четири метрики:

  • Impressions – броят показвания на рекламата;
  • Reach – колко пъти рекламата ви е била действително видяна;
  • CTR – полученият процент при разделянето на броя кликове върху броя импресии. (например 17 клика на 1000 импресии се изчисляват като 1.7% CTR);
  • Conversion Rate (процент на реализации) – колко пъти на хиляда импресии потребителите са закупили вашия продукт/услуга или за извършили желаното от вас действие (попълване на контактна форма, записване за newsletter и др).

Видове дисплейна реклама

Ad Image
Responsive Дисплейна реклама

Елементите на рекламата включват заглавие, рекламно послание, лого на марката и изображение. Системата автоматично представя тези елементи по различен начин всеки път, като ги подрежда по подходящ начин съобразно сайта, на който ще се покаже рекламата. Тя се показва като естествена част от сайта и не нарушава общата хармония на неговия дизайн. Тези „естествени“ реклами получават висок ad rank, тъй като имат „естествен“ вид.

Виж проекти
Ad Image
Engagement Реклама

Това са мултимедийни реклами, които могат да включват изображения, анимации, видео и звук. Обикновено се показват в YouTube и в партньорските сайтове от Google дисплейната мрежа. Това могат да бъдат и lightbox реклами (които се увеличават при клик), интерактивни (които се възпроизвеждат директно на сайта) и наслагващи се (които се показват върху част от съдържанието на уеб страницата).

Виж проекти
Ad Image
Uploaded Дисплейна реклама

Тази опция предлага по-голям контрол върху визуализацията на рекламите. Рекламодателят може да създаде рекламата с външен софтуер (напр. Photoshop) и да качи визиите в платформата на Google. Препоръчителните рекламни формати са 728×90, 300×250, 300×600 и 160×160.

Виж проекти
Ad Image
Gmail Реклама

Рекламите в Gmail се показват директно в пощенската кутия на потребителите – в раздел „Промоции“ и „Актуализации“. Броят на новите потребители на Gmail в Европа непрекъснато нараства, което превръща Gmail в едно от най-предпочитаните места за показване на дисплейни реклами.

Виж проекти
Къде чуждите кампании се провалят?

Наред с често срещаните проблеми при неправилнотео управляване на PPC реклами като неправилно инвестиран бюджет, Дисплейната реклама представлява още по-голямо предизвикателство за неопитния рекламодател. Широко разпространената употреба на ад блокери и общото потребителско раздразнение от натрапващите се с неприветлив вид дисплейни реклами допълнително ограничават ефективността на този вид реклама. Една от най-добрите стратегии е Дисплейната реклама да се използва стратегически като допълваща основния тип рекламен метод.

 

Защо да се доверите на PPC.Bg?

С нашия богат опит в работата с Дисплейна реклама, сме уверени да кажем, че вървим в правилната посока при ръководенето на кампании. Провеждаме задълбочен анализ и проучване на активите с цел разработка на цялостна дългосрочна стратегия. Стартирането на всяка кампания се основава на солидна основа с динамично насочване и специализирано таргетиране на съответната аудитория.

Важно е да се отбележи, че майсторски приложеният творчески импулс е основен при създаването на уникални и високоефективни дисплейни реклами. Разчитаме на правилния език, добрия CTA (click-trough-rate), естетически приветливите графични изображения, ефективните целеви страници, оптимизирани с цел реализации. Благодарение на регулярната оптимизация, провеждана от нашите специалисти, ние гарантираме, че вашите кампании ще получат високи резултати спрямо направената инвестиция в маркетингов бюджет.

Блог статии

Curious to find out more?

Виж всички
Facebook Pixel- Стъпка по стъпка как да го използвате за вашия сайт и фейсбук реклама

Може би най-полезният от всички интригуващи инструменти, които Facebook създаде за маркетолозите, се нарича Facebook Pixel. Проследяващият пиксе...

Прочети повече #1
Историята на Google AdWords … през последните 16 години

Google AdWords през годините Мисията на компанията Google е бърз и лесен достъп до информация. Развиването на тази стратегия направи търсачката...

Прочети повече #2
Виж всички
Свържете се с нас

Заявете услугата Google Display при нас!

Свържете се с нас за изготвяне на оферта за Google Display и заповядайте в офиса, за да обсъдим как той ще ви бъде от полза за развитието на вашия бизнес!
Свържи се с нас
Contacts Section Image